Drogi Czytelniku,

Cieszymy się, że odwiedzasz nasze serwisy internetowe. Nasz zespół redakcyjny cały czas pracuje nad tym, żeby móc dostarczać Ci jeszcze lepsze materiały dziennikarskie i oferować jeszcze lepsze usługi. Abyśmy mogli nadal to robić, potrzebujemy Twojej zgody. Dzięki niej będziemy mogli dostosowywać nasze strony pod Twoje preferencje i potrzeby oraz emitować Ci reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań i zachowań w Internecie. Twoja prywatność i bezpieczeństwo Twoich danych są dla nas niezwykle istotne – nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Pamiętaj, że Twoje dane są u nas bezpieczne, a udzieloną zgodę możesz wycofać w każdej chwili zgodnie z naszą Polityką Prywatności.

W JAKIM CELU PRZETWARZAMY TWOJE DANE?

Twoje dane (w tym pliki cookies) wykorzystujemy w celach statystycznych, analitycznych i marketingowych, w tym do badania Twoich zainteresowań i dopasowania do nich reklam na innych stronach www.

KTO JEST ADMINISTRATOREM DANYCH?

Administratorem danych osobowych jest Grupa WM Sp. z o.o.

JAKIE MASZ PRAWA?

Możesz w każdej chwili:

Więcej informacji nt. Twoich danych i naszej troski o nie znajdziesz w Polityce Bezpieczeństwa.

Nie pokazuj więcej tej informacji

Jak właściwie wykorzystać lodówkę?

2015-07-30 12:00:00 (ost. akt: 2015-07-29 14:25:59)

Podczas lata warto przypomnieć sobie, jak właściwie użytkować lodówkę. Bo okazuje się, że to tylko z pozoru prosta sprawa.

Jak właściwie wykorzystać lodówkę?

Autor zdjęcia: Pixabay

Przede wszystkim należy zdać sobie sprawę z tego, że każda półka przeznaczona jest w niej do czegoś innego. Związane jest to z temperaturą, która panuje w danym miejscu. Zimne powietrze opada na dół, dlatego w górnej części lodówki przechowujemy produkty takie jak dżemy, powidła czy ciasta. Miejsce to dedykowane jest również dla przetworów mlecznych, bo zbyt niskie temperatury mogłyby je zakwasić. Dla większości z nas prawdziwą bolączką jest przechowywanie masła. Powinniśmy przechowywać je więc z przodu, na górnej półce, gdzie panuje najwyższa temperatura. Wówczas nie będzie schłodzone na kość. Środkowe półki przeznaczone są dla nabiału oraz wędlin, a najniższe, gdzie panuje najniższa temperatura, dla mięsa oraz ryb, które powinniśmy spożyć jak najszybciej. A co z półkami zamontowanymi na drzwiach lodówki? Te nadają się do przechowywania ketchupów, musztard, majonezów oraz olejów i jajek.

woj

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB