Jak podgrzać imprezę? Naczynia do zadań specjalnych

2010-12-30 14:00:00 (ost. akt: 2010-12-28 15:08:00)

Utrapieniem organizatorów przyjęć są stygnące potrawy, które powinny być serwowane na gorąco. Aby zachowały właściwą temperaturę, podajmy je w naczyniu z podgrzewaczem.

Do podania zupy idealne będzie głębokie naczynie okrągłe

Do podania zupy idealne będzie głębokie naczynie okrągłe

Autor zdjęcia: Altom Design

Przygotowanie uroczystego przyjęcia czy sylwestowej imprezy wiąże się z przyrządzaniem dużej ilości potraw. Nie wszystkie możemy jednak przygotować bezpośrednio przed podaniem. Konieczność częstego odgrzewania ugotowanych wcześniej dań nie najlepiej wpływa na ich smak, a zatrzymując gospodarzy w kuchni, odciąga ich od zabawy. Pozbędziemy się takich problemów, jeśli skorzystamy z naczyń z podgrzewaczem. Oprócz spełniania swojej podstawowej funkcji, czyli zachowania ciepłoty, smaku i aromatu przyrządzonych potrwa, pozwalają one także na efektowne wyeksponowanie posiłku.

Odporne na wysoką temperaturę
Naczynia z podgrzewaczem doskonale sprawdzają się w naszej kuchni. Nadają się do zapiekania różnorodnych potraw, są odporne na wysoką temperaturę, dlatego bez obaw możemy je stosować w piekarniku czy kuchence mikrofalowej. Przygotowane dania w tych samych naczyniach podajemy na stół, a dzięki stabilnym stojakom ze stali nierdzewnej wyposażonym w podgrzewacze, jedzenie przez długi czas pozostaje ciepłe.
Dostępne modele naczyń z podgrzewaczem wykonane są z przezroczystego, żaroodpornego szkła z pokrywą ze stali nierdzewnej, albo też z porcelany z pokrywą z żaroodpornego szkła oraz ceramicznym uchwytem. Materiały te pozwalają zarówno samo naczynie, jak i jego pokrywę mocno podgrzewać, jak również myć w zmywarce.

Posiłek będzie i ciepły, i piękny
Ciepły posiłek smakuje wyśmienicie, a podany na stół w naczyniu z podgrzewaczem stworzy dodatkowo doskonały efekt estetyczny. Szklane naczynie lub pokrywa sprawiają, że potrawy prezentują się elegancko i stają się ucztą i dla podniebienia, i dla oka. Od naszego gustu zależy, czy danie zaserwujemy w naczyniu prostokątnym, kwadratowym, owalnym, czy okrągłym. Dla przykładu, do podania zupy idealne będzie głębokie naczynie okrągłe.
Z łatwością dopasujemy odpowiednie naczynia z podgrzewaczem do swoich potrzeb, liczby gości i charakteru imprezy. Ciepłe potrawy podane w elegancki sposób, to recepta zarówno na udany wieczór wśród najbliższych, jak i szampańską imprezę sylwestrową czy karnawałową.

Maria Mikulewicz-Szałkowska

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

Biura nieruchomości - Olsztyn, Elbląg

Przetargi - Olsztyn, Elbląg