Zlewozmywak nie ma łatwego życia. Narażony na częste zmiany temperatur, dzielnie znoszący każdy cios w ścianki, musi być nie lada twardzielem. A do tego jeszcze musi wyglądać.
Choć nie jest sercem kuchni, ale bez niego gotowanie byłoby udręką. Można w nim przygotować składniki wielu dań do wykorzystania podczas pitraszenia, często służy jako miejsce awaryjnego odstawienia gorącego garnka, zaś po wielkiej uczcie pomaga przywrócić kuchnię do porządku. Bez wątpienia jest jedną z najchętniej i najczęściej wykorzystywanych kuchennych powierzchni. Musi zatem być wytrzymały i łatwy do czyszczenia. Wybierając zlewozmywak warto zwrócić uwagę na te ceramiczne.
Zlewozmywaki ceramiczne “wypiekane” są w bardzo wysokiej temperaturze. Dzięki temu ich niezwykle gładkie powierzchnie są odporne na zarysowania i owocowe zabrudzenia.
Są one “wypiekane” w bardzo wysokiej temperaturze. Dzięki temu ich niezwykle gładkie powierzchnie są odporne na zarysowania i drobne uderzenia. Świetnie znoszą ekstremalne temperatury — można na nich stawiać gorące naczynia i mrożoną żywność bez obawy, że pozostaną po nich ślady. Do tego nie przejmują zapachów. Są też higieniczne i bardzo łatwo utrzymać je w czystości, gdyż są pokryte szkliwem. I o takie pytajmy. Wystarczy przetrzeć je mokrą szmatką z odrobiną płynu.
Ogromną zaletą ceramiki jest możliwość jej formowania. Oznacza to, że wiele pomysłów projektantów, również tych niestandardowych, staje się rzeczywistością. Najlepsze firmy proponują nieszablonowe i zarazem eleganckie wzornictwo, mnóstwo kształtów, rozmiarów czy wariantów montażu. Narożne i prostokątne, duże i małe, nablatowe i wpuszczane w blat, nowoczesne i tradycyjne, z ociekaczem i bez. Wybór należy wyłącznie do nas. Kr
Komentarze (0)
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez